ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

H Δρ. Ελεάννα Βιρβιδάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1994 ξεκίνησε τον κύκλο των σπουδών της στην Βοστώνη των Ηνωµένων Πολιτειών µε προπτυχιακές σπουδές ιατρικής κατεύθυνσης και συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές στην Παθολογία Λόγου και Οµιλίας από το Boston University.

Το 2001 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της µε την απόκτηση του διπλώµατος της κλινικής επάρκειας (Certificate of Clinical Competence) στην Παθολογία Λόγου και Οµιλίας από την Αµερικάνικη Ένωση Λογοπαθολόγων και Ακοολόγων (ΑSHA), της οποίας παραµένει ενεργό µέλος έως και σήµερα.

Στις ΗΠΑ εργάσθηκε ως υπεύθυνη λογοπαθολόγος σε µονάδες αποκατάστασης νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης, ενώ παράλληλα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο τµήµα λογοπαθολογίας του Massachusetts General Hospital. 

To 2003 επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε επί σειρά ετών µε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα.

Έχει συµµετάσχει µε πολυάριθµες ανακοινώσεις ως προσκεκληµένη εισηγήτρια και συντονίστρια σε διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε θέµατα αξιολόγησης και αποκατάστασης νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και σίτισης-κατάποσης (δυσφαγίας).

Έχει πιστοποιηθεί σε ειδικά προγράµµατα αντιµετώπισης του τραυλισµού στα παιδιά µε τη µέθοδο Palin Parent Child Interaction (PCI) και «Λεξιπόντιξ» και στη νευροµυϊκή ηλεκτρική διέγερση (NMES) για την αντιµετώπιση της δυσφαγίας σε παιδιά και ενήλικες. 

Από τα τέλη του 2009, ιδιωτεύει στα Ιωάννινα, σήµερα ως επιστηµονική υπεύθυνη της διεπιστηµονικής οµάδας «Λογοποίηση». Κλινικά, ασχολείται µε παιδιά, εφήβους και ενήλικες µε εύρος διαταραχών λόγου, οµιλίας και κατάποσης.

Μεταξύ του 2009-2015, επιτέλεσε το διδακτικό της έργο στη σχολή λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τόσο ως επιστηµονική συνεργάτης, όσο και ως πανεπιστηµιακή υπότροφος, ενώ παράλληλα ανέλαβε την µετάφραση και επιµέλεια τριών συγγραµάτων. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. 

Copyright © 2018 ΛΟΓΟΠΟΙΗΣΗ | virvidaki.gr | Powered by NICMEDIA